+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Vauvahieronnassa hierotaan sivellen, pyöritellen, painellen ja rullaten koko vauvan kehoa päästä varpaisiin. Lihasten jumituksia saadaan sulamaan lempeällä ja sulattelevalla otteella ja siten oloa ja mahdollisia oireita helpottamaan. Ollaan läsnä ja kuunnellaan mitä vauvan kehossa tapahtuu. Jalkaterien heijastepisteiden kautta vaikutetaan vyöhyketerapeuttisesti koko kehon toimintoihin ja hermostoon. Mobilisoivaa hierontaa käytetään kehon hellävaraiseen pehmittelyyn ja hyödynnetään kehon liikeratoja ja lapsen luontaista liikehdintää vasteena käsittelyyn.

Olen opiskellut matkan varrella vyöhyketerapiaopintojen lisäksi Baby Balance vauvahieronnan oppeja useita kursseja eri aihealueista, ja myös niitä oppeja käytän hieronnassa. Olen saanut myös hierojan koulutuksen ja omaan paljon sekä lihas- että toiminnallisen anatomian tietämystä.

Mielestäni kaikkien vauvojen olisi hyvä käydä ainakin kerran vauvahieronnassa, koska varsinkin loppuaika ahtaassa kohdussa on voinut vaikuttaa siihen, että vauvan kehoon kertyy kireyksiä, kun liikkuminen on niin vähäistä ja joku kehonosa on voinut painaa vaikka äidin lantion luuta vasten. Esimerkiksi napanuoran kiertyminen raajan tai kehon ympärille saa aikaan myös kireyttä sille kehonalueelle. On myös monia muita asioita ja tilanteita, jotka vaikuttavat vauvan kehoon, ja tuovat sinne helposti stressiä. Lihasten kireys aiheuttaa myös stressiä, koska aineenvaihdunta ja verenkierto heikentyvät jumialueilla.

Myös synnytyksen aikana saattaa tulla painetta ja venytystä esimerkiksi pään alueelle ja sitä olisi hyvä purkaa ja tasapainottaa hieronnan kautta pois. Imukuppiavusteisuus, pitkä ponnistusvaihe tai toisaalta syöksysynnytys yms. asiat voivat olla vaikuttamassa siihen, että kehon kudokset

Kun kehoa saadaan pehmiteltyä ja tasapainotettua, niin esimerkiksi ruoansulatus toimii paremmin, vauva on tyytyväisempi, virheasennot saadaan korjattua ja ennaltaehkäistään tulevat mahdolliset ryhtiongelmat. Vauvan vointi on kokonaisuudessaan parempi.

Refluksivaivat, huono imuote, itkuisuus, uniongelmat, pään kääntäminen vain toiselle puolelle, raajojen toispuoleinen käyttö, itkuisuus turvaistuimessa, liikkumisen haasteet tai viivästyminen (esimerkiksi kääntyy vain toisen kyljen kautta), koliikki, ummetus yms. usein helpottavat vauvahieronnan avulla.

Hieronnassa käytetään öljyä, jotta hierominen tuntuu mukavammalta, kun käsi liukuu pehmeämmin iholla. Jos on kovin itkuinen vauva ja jumituksia paljon, niin hierotaan vaatteiden päältä. Vastikään syntyneet myös hoidetaan vaatteiden päältä, koska vaatteet tuovat lämpöä ja turvaa, eikä sitten tule hieronnan aikana kylmä, mikä helposti pienimmille tulee. Aikaa varattava tunnin verran, hieronta kestää vauvasta riippuen 20-45 min.

Rokotuksesta on oltava viikko aikaa ennen kuin voi hieroa. Alkavan flunssan aikana ei voi hieroa, olisi hyvä jos olisi viikon verran aikaa flunssasta paranemisesta. Antibioottikuurin aikana ei mielellään hierota, kuurin loppumisesta olisi hyvä olla muutama päivä aikaa.

Vauvahieronnan ohjaus vanhemmille

Loppuraskauden valmistelevat hoidot